Összes oldalmegjelenítés

2012. június 25., hétfő

Tudtad-e, hogy...


…Michael 43 évesen, 5 hónaposan és 21 naposan került újra dobogóra, amivel messze a legidősebb ember, akinek ez a közelmúltban sikerült. Utoljára Jack Brabham állt ennél idősebben dobogón, 1970-ben, a Brands Hatchben megrendezett Brit Nagydíjon. Az ausztrál akkor 44 éves, 3 hónapos és 16 napos volt?

…Nigel Mansell 1994-es ausztráliai győzelme óta nem végzett első háromban 40 évesnél idősebb versenyző? A brit oroszlán akkor 41 éves, 3 hónapos és 5 napos volt.

…2093 nap telt el azóta, hogy a német bajnok utoljára pezsgőzhetett? Erre 2006. október 1-én, utolsó, kínai győzelme alkalmával került sor.

…Michaelt a valenciai versenyen 21. alkalommal intették le harmadikként pályafutása során?

…ez volt Schumacher karrierjének 155. dobogója?

…a Mercedes 2010-es újjáalakulása óta 6. dobogós helyezését gyűjtötte be, azon belül is negyedik bronzérmét (egy győzelem, egy második hely)?

…a rekordbajnok csapata eredetileg egy kiállásos versenyt tervezett, és csak a 18. körre kialakult hatalmas tumultus miatt döntöttek ennek megváltoztatása mellett?

…az említett 18. körre a kiállását halogató, közepes keveréken futó kerpeni összesen nyolc, más taktikán lévő autót gyűjtött maga mögé, akik közül csupán Alonsónak sikerült megelőznie őt a pályán?

…Michael 16 körön keresztül tartotta maga mögött a nála csupán két körrel korábban cserélő Mark Webbert?

…a Mester ez alatt a 16 kör alatt küzdötte előre magát a 11. helyről a harmadikra?

…a kerpeni a verseny során nem kevesebb, mint 13 különböző pozíciót foglalt el, melyek közül a legrosszabb a 17. hely volt (első kiállása után, a 19. körben)?

…Michael csupán két kört töltött a harmadik helyen, míg a legtöbbet (9-9 kör) a 6. és 13. pozícióban autózott? (3. kettő, 5. öt, 6. kilenc, 7. kettő, 8. nyolc, 9. négy, 10. kettő, 11. nyolc, 12. öt, 13. kilenc, 14. kettő, 15. és 17. egy-egy körön keresztül volt)

…Schumi az Európa Nagydíjon összesen 7 előzést mutatott be (sorrendben: Petrov, Rosberg, Petrov, Button, Perez, di Resta és Hülkenberg ellen)? Ha nem számítjuk a rajtnál nyert pozíciókat, ez éppen eggyel több a futamgyőztes Alonso előzéseinek számánál.

…hivatalosan ugyan ez volt a Hétszeres első mercedeses dobogója, ám korábban a márka égisze alatt már öt alkalommal locsolhatott pezsgőt? Az 1990-91-es Sportautó Világbajnokságban két győzelmet és három második helyet szerzett. Harmadik viszont még sosem volt Mercedesszel.

…Schumacher első F1-es dobogóját ugyancsak egy harmadik hely jelentette – 1992. március 22-én, a Mexikói Nagydíjon, a Benettonnal?

…első dobogós helyezését 1992-ben egy 3. majd egy 2. hely követte – első győzelmére pedig az első pódiumot követő tízedik versenyen került sor, Spában?

…a Mester Ferraris karrierjének első dobogóját is egy harmadik hely jelentette, 1996-ban, a Brazil Nagydíjon?

…első ferraris pódiumát egy kiesés majd két 2. hely követte, míg első vörösben aratott győzelmét az első dobogót követő ötödik verseny hozta meg?

…Schumi még sosem végzett dobogón 7-es rajtszámmal. Harmadik utoljára Felipe Massa volt 7-esként, 2010-ben, Dél-Koreában.?

…utoljára a 2006-os Kanadai Nagydíjon állt egyszerre dobogón a Schumacher–Räikkönen–Alonso trió? Akkor a német második, Kimi harmadik volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése